Biznis vesti

Er Srbija dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti, Vesić: Do kraja godine dve nove linije za Kinu

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2024

-

12:24

Er Srbija dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti, Vesić: Do kraja godine dve nove linije za Kinu
Tanjug/Air Serbia - Copyright Tanjug/Air Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beograda i grada Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je naveo da će Er Srbija biti u mogućnosti da direktne letove za Šangaj i Gvandžo započne nakon uvođenja novih širokotrupnih aviona u svoju flotu.

"Er Srbija je u procesu dodavanja dva aviona tipa A330 i očekuje da će prvi avion stići krajem jula ili početkom avgusta ove godine i nakon završenih svih neophodnih procedura uvođenja u flotu, što se očekuje da će biti u septembru ili oktobru ove godine, avion će moći da bude raspoređen na nove direktne linije ka Kini, sa planom da to bude jedan let nedeljno za Šangaj i jedan let nedeljno za Gvandžo", rekao je Vesić za TV Prva.

Ministar je rekao i da je Er Srbija u aprilu ove godine prevezla 303.189 putnika, što je najbolji aprilski rezultat ove kompanije od osnivanja.

Dodao je da je u odnosu na isti mesec 2023. godine u aprilu prevezeno sedam odsto više putnika, a sa srpskih aerodroma realizovan 3.271 let.

"Do sada je Er Srbijom u 2024. godini letelo više od milion putnika i imamo trend povećanja putnika u odnosu na prošlu godinu u svakom od prva četiri meseca ove godine", naveo je Vesić.

On je rekao da su najpopularnije destinacije Er Srbije u zapadnoj Evropi Pariz, Cirih, Milano, London, Rim i Amsterdam, dok su u regionu to Podgorica i Tivat.

U široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi si bili do Istanbula, Atine, Barselone i Larnake.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis