Biznis vesti

Ruski sud zaplenio imovinu Dojče banke i Komercbanke po tužbi Gasproma

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2024

-

23:45

Ruski sud zaplenio imovinu Dojče banke i Komercbanke po tužbi Gasproma
Dojče banka - Copyright Tanjug AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

Ove banke su bile među zajmodavcima koji su imali ugovor za izgradnju fabrike za preradu gasa u Rusiji s nemačkom kompanijom ''Linde'', a koji je prekinut zbog zapadnih sankcija Moskvi.

Tužbe je podneo ''RusChemAlliance'', preduzeće koje je u polovinskom vlasništvu gasne kompanije Gazprom, koje je operator ovog projekta, prenosi Rojters.

Arbitražni sud u Sankt Peterburgu zabranio je Dojče banci da ostvari svoje učešće u kapitalu u svojoj ruskoj podružnici, kao i u kompaniji ''Deutsche Bank Technology Center LLC''.

Sud je izrekao zaplenu do 238.6 miliona evra u hartijama od vrednosti, nekretninama i bankovnim računima Dojče banke, njenim podružnicama i ''Deutsche Bank Technology Center LLC''.

Dojče banka u Frankfurtu saopštila je da je već rezervisala oko 260 miliona evra.

Sud je takođe zaplenio imovinu Komercbanke u vrednosti od 93,7 miliona evra, kao i hartije od vrednosti i zgradu banke u centru Moskve.

Ruski sud je u petak naredio da imovina, računi i nekretnine, kao i udeli u dve podružnice Unikredit banke, budu zaplenjeni u odvojenoj tužbi.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis