Biznis vesti

Vesić: Er Srbija u maju prevezla najveći broj putnika od osnivanja 2013. godine

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2024

-

18:50

Vesić: Er Srbija u maju prevezla najveći broj putnika od osnivanja 2013. godine
Tanjug/Air Serbia - Copyright Tanjug/Air Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da je srpska nacionalna avio kompanija Er Srbija u maju ove godine prevezla ukupno 372.638 putnika, što je povećanje za 11 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine i najbolji rezultat koji je ta kompanija ostvarila od osnivanja 2013. godine.

Vesić je rekao da je kompanija, sa tri aerodroma - u Beogradu, Nišu i Kraljevu tokom maja obavila 869 letova, što je za četiri odsto više letova nego u maju prošle godine.

"To govori o tome da imamo sve više putnika i koliko se Er Srbija razvija", rekao je Vesić.

Govoreći o radovima na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", Vesić je za TV Prva rekao da će na tom aerodromu početkom jula početi sa radom novi terminal, u čiju je izgradnju uloženo oko 10 miliona evra i da je, osim toga, stigla potpuno nova oprema vredna oko šest miliona evra koja je, kaže, modernija nego na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Vesić je rekao da se trenutno na niškom aerodromu rade pristupne saobraćajnice, parkinzi, zamena kompletne kanalizacione i vodovodne mreže, gasa i druge infrastrukture, u šta će biti uloženo oko 16 miliona evra.

"Čeka nas da u narednom periodu sredimo staru zgradu i napravimo novu, rekonstruišemo sletno-poletne piste, da mesta za parkiranje kamiona sa četiri povećamo na devet i uradimo novi kontrolni toranj", rekao je Vesić.

Naveo je da je prošle godine kroz niški aerodrom prošlo skoro 450 hiljada putnika, a da će radovima biti omogućeno da više od milion njih godišnje leti sa tog aerodroma.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis