Biznis vesti

Rio Tinto: Ne istražujemo litijum na području Kraljeva

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2021

-

15:54

Rio Tinto: Ne istražujemo litijum na području Kraljeva
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rio Sava eksplorejšn (Rio Tinto) ne vrši nikakva istraživanja na području opštine Kraljevo, niti ima ikakve veze sa takvim eventualnim istraživanjima, saopštila je danas ta kompanija.


Kako je navedeno, kompanija Rio Sava je u fazi studije izvodljivosti samo jednog projekta u Srbiji, a to je projekat "Jadar" u blizini Loznice. Rio Tinto je to saopštio povodom pojedinih medijskih objava da se na teritoriji Kraljeva vrši istraživanje litijuma.

"Kao multinacionalna kompanija čijim se akcijama trguje na berzama u Londonu (Rio Tinto PLC - RIO.L), u Australiji (Rio Tinto Limited - RIO.AX) i u Njujorku (Rio Tinto plc ADRs - RIO.N) Rio Tinto je u obavezi da o svim svojim projektima od materijalnog značaja, bez obzira na to u kom delu sveta se projekat sprovodi, dostavi odgovarajaća obaveštenja tržištu i akcionarima", navode iz Rio Tinta.

Ističu da se i na globalnoj internet strani, kao i u izveštajima namenjenim tržištu i akcionarima, koji su takođe dostupni na internetu, može proveriti da je jedini projekat koji Rio Tinto sprovodi u Srbiji projekat "Jadar" u blizini Loznice.

"Mi smo međunarodna kompanija koja svoje poslovanje obavlja u više od 35 zemalja. Veoma nam je stalo da javnost i sve zainteresovane strane raspolažu tačnim informacijama o kompaniji i projektu Jadar", navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Burna debata o projektu Rio Tinta: Kritičari o teškim posledicama po životnu sredinu, kompanija tvrdi da će rizike svesti na minimum

Komentari (0)

Biznis