Biznis vesti

Konflikt među ministrima: Mihajlović tvrdi da radovi kasne, Momirović joj poručuje da gleda svoj resor

Komentari

Autor: Z. R.

02/02/2022

-

17:06

Konflikt među ministrima: Mihajlović tvrdi da radovi kasne, Momirović joj poručuje da gleda svoj resor
Konflikt među ministrima: Mihajlović tvrdi da radovi kasne, Momirović joj poručuje da gleda svoj resor - Copyright MGSI, Tanjug/Sava Radovanović, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Javni nastupi dvoje ministara otkrili su da među njima postoji sukob koji već neko vreme tinja. Prvo je ministarka energetike Zorana Mihajlović ocenila da radovi na izgradnji saobraćajne infrastrukture kasne i da bi moglo više da se uradi na tom planu. Zatim je reagovao ministar građevinarstva Tomislav Momirović koji je odbacio te tvrdnje i poručio koleginici iz vlade da bi ona trebalo da "uvede red u svoj resor". Otkrio je i da je sukob između njih već postojao na sednici Vlade i nazvao ju je "ponavljačem".

Mihajlovićeva je tokom gostovanja na TV K 1 izjavila da je veoma ponosna na stotine kilometara auto-puteva koje je uradila kao resorna ministraka i dodala da smatra da je i te kako deo celog procesa izgradnje auto-puteva, zato što na ugovoru za nastavak auto-puta ''Miloš Veliki'' od Čačka do Požege stoji njen potpis. Dodala je kako je dobro što su poslovi u saobraćaju i infrastrukturi nastavljeni, ali da "možda mogu da idu malo bolje i da neke stvari tu kasne".

"Bez obzira da li moje mišljenje nekome smeta, smatram da neke stvari u infrastrukturi mogu da idu brže. Šest godina sam radila taj posao i odlično znam koliki je to posao, ali isto tako smatram da moramo da uradimo mnogo više kad govorimo o putevima. Kada razgovarate s ljudima po Srbiji, njih zanima samo da imaju put, i s druge strane, da imaju dovoljno struje i da im naftni derivati nisu mnogo skupi. Onda dajte da uradimo najviše što možemo", rekla je Mihajlovićeva.

Nije se dugo čekalo na odgovor aktuelnog ministra građevinarstva Tomislava Momirovića, inače i stranačkog kolege Zorane MIhajlović. On je naveo da ne kasni nijedan projekat i da bi ona trebalo "pod hitno da uvede red u svoj resor".

"Primetio sam izjavu poštovane koleginice i moram da primetim da ona sadrži nekoliko sistemskih nelogičnosti. Poslednji put kad sam prolazio pored kabineta ministarke energetike, nisam primetio da na tabli piše predsednik vlade ili predsednik Republike, pa se onda i pitam sa kojim autoritetom ili idejom ona dovodi u pitanje rokove i dinamiku koje je postavio, pre svega, predsednik Republike, predsednica vlade i ja kao resorni ministar", rekao je Momirović odgovarajući na pitanja novinara u Svilajncu.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

"Konflikt počeo na sednici Vlade Srbije"

Momirović je istakao da se u predviđenoj dinamici završavaju svi projekti i da se uvek ide ispred predviđenih rokova. On je otkrio i da je sa Mihajlovićevom već imao konflikt na sednici Vlade kada joj je poručio da uvede red u svoj resor, jer će, kako je rekao, u suprotnom to, umesto nje, morati da uradi neko drugi.

"Poštovana koleginica po drugi put vodi Ministarstvo energetike, kao ponavljač. I ja mogu samo da joj poručim ono što sam joj poručio na sednici vlade, da bi trebalo pod hitno da uvede red u svoj resor. Jer, ako to ona ne uradi, moraće neko drugi umesto nje. Za sve drugo, mislim da je pravo vreme i mesto sednica Vlade Srbije", poručio je Momirović.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Ministar građevinarstva tvrdi da kašnjenja nema i da ga nije bilo prilikom otvaranja deonice auto - puta Preljina - Pakovraće.

"Mi smo želeli da ovu deonicu koja je najznačajnija što pre pustimo u saobraćaj, kako bismo građane Čačka rasteretili ogromnog tranzitnog saobraćaja. Sam ugovorni rok za ovu deonicu nije postojao, mi smo ga sami postavili da on bude kraj decembra. I mi smo građevinske radove završili do kraja decembra 2021. godine", rekao je Momirović.

On je objasnio da je bio malo duži bio rok tehničkog prijema, ali je ukazao da za takve radove i projekte koji će ostati decenijama nije toliko značajno da li je probijen rok dve nedelje, odnosno da li su radovi završeni 20. decembra ili 20. januara.

"Ceo ovaj auto-put koji je pokrenuo svojom energijom predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo je da bude završen mnogo godina ranije, a mi danas imamo realnost da pored ovog auto-puta imamo još devet auto-puteva i brzih saobraćajnica", rekao je ministar Momirović i ponovio da ni na jednoj trasi u izgradnji nema kašnjenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis