Biznis vesti

Potpisan ugovor o dogradnji glavne zgrade niškog aerodroma

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2022

-

12:16

Potpisan ugovor o dogradnji glavne zgrade niškog aerodroma
Potpisan ugovor o dogradnji glavne zgrade niškog aerodroma - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Aerodromi Srbije doo Niš i konzorcijum domaćih kompanija, potpisali su danas ugovor za dogradnju pristanišne zgrade u okviru kompleksa aerodroma Konsatntin Veliki Niš, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Ugovor su potpisali direktor Konkord Vesta doo Beograd Branimir Mijailović i direktor Aerodroma Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković, a potpisivanju su prisustvovali ministarstar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ministar Momirović izjavio da veruje da će taj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoistočnoj Evropi.

"Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najveći dokaz politike Vlade Republike Srbije, i biće još jedna velika investicija za grad Niš", rekao je Momirović.

"Veliki smo posao doveli u Niš, i jednoga dana dobićemo i novu zgradu jer je bitno ostaviti utisak na ljude, da kada slete u naš grad imaju sjajnu zgradu, da ne čekaju na procedure i ponesu lepe utiske odavde", naglasila je Sotirovski.

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži 6 vazduhoplova istovremeno. Imaće 5 izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji. Imaće oko 700 kvadratnih metara komercijalnog prostora i omogući će značajno bolji konfort putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovorena vrednost radova iznosi oko 1,3 milijarde dinara bez PDV-a, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.

Komentari (0)

Biznis