Biznis vesti

Produžena grejna sezona, sve toplane u Srbiji će raditi do 3. maja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/04/2022

-

13:22

Produžena grejna sezona, sve toplane u Srbiji će raditi do 3. maja
Produžena grejna sezona, sve toplane u Srbiji će raditi do 3. maja - Copyright profimedia/Marcus Brandt/dpa

veličina teksta

Aa Aa

Isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja odvija se bez problema, a sve toplane u Srbiji do 3. maja radiće u produženom režimu, rečeno je danas na sastanku Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima. Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, konstatovano je da su lokalne samouprave odlučile da se nastavi isporuka grejanja sve dok je temperatura niža od 12 stepeni Celzijusa.

U saopštenju se navodi da su na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, kao i da se govorilo o proizvodnji i distribuciji električne i toplotne energije i stanju u gasnom sektoru, ali i o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektrane i proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Kad je reč o proizvodnji električne energije, konstatovano je da hidro sektor funkcioniše veoma dobro i da je raspoloživost uglja ograničavajući faktor za termo sektor.

Remonti po planu

Predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije Srbije istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Euronews/Vladislav Ćup

 

Radna grupa konstatovala je da je stabilno snabdevanje domaćeg tržišta gasom i istakla da je Banatski Dvor popunjen sa 40 odsto kapaciteta, što ga čini trenutno najpopunjenijim skladištem gasa u Evropi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis