Biznis vesti

Mali: Danas kreće isplata državne pomoći zaposlenima u prosveti

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

08:38

Mali: Danas kreće isplata državne pomoći zaposlenima u prosveti
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Danas kreće trodnevna isplata po 10.000 dinara svim zaposlenima u prosveti, obrazovanju i naučnim institucijama, što je za preko 130.000 zaposlenih ukupno 1,6 milijardi dinara, rekao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.

Isplata će trajati tri dana, do petka - danas zaposlenim u školama od posebnog interesa, i svima u učeničkim i studentskim domovima, sutra visoko obrazovanje i naučne ustanove, a prekosutra državnu pomoć dobijaju svih zaposleni u osnovnom i srednjem obrazovanju.

"Mi se za ovo ne zadužujemo. Trenutno na računu imamo oko 160 milijardi dinara, apsolutno smo likvidni. Ovo je za nas investicija od 1,6 milijardi dinara", rekao je on i dodao da je udeo javnog duga u BDP 52,3 odsto daleko ispod nivoa EU od 60 posto.

"Nastavljamo sa 20.000 evra pomoći za majke"

Mali je danas takođe pozvao sve majke koje su dobile decu od 1. januara ove godine, da se prijave za državnu pomoć u rešavanju stambenog pitanja.

Za RTS Mali je istakao da je bespovratna pomoć do 20.000 evra za prvi stan ili kuću, uz druge mere, način da se podrži natalitet.

"Na svaki način se trudimo da pokažemo koliko smo stabilni, i na koji način vodimo računa o onima za koje zajedno smatramo da su najvažniji za nas, a to su u ovom trenutku i natalitet i bebe", rekao je on.

Mali je pozvao sve koji imaju dete rođeno od 1. januara ove godine da se prijave za ovu vrstu pomoći.

"Država ima dovoljno novca. Da sistem radi pokazali smo donošenjem prvog rešenja o takvoj pomoći. Idemo dalje. Što više beba i mladih porodica podržimo ovako, to je bolje za našu zemlju", reka je monistar finansija.

Komentari (0)

Biznis