Biznis vesti

Pijačni prodavci posle razgovora s Vučićem: Daleko smo od rešenja, ali kase neće biti na pijacama od 1. maja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/04/2022

-

14:13

Pijačni prodavci posle razgovora s Vučićem: Daleko smo od rešenja, ali kase neće biti na pijacama od 1. maja
Pijačni prodavci posle razgovora s Vučićem: Daleko smo od rešenja, ali kase neće biti na pijacama od 1. maja - Copyright Euronews Srbija/Maja Popović

veličina teksta

Aa Aa

Pijačni prodavci, koji od nadležnih zahtevaju da budu izuzeti od obaveze da na svojim tezgama imaju fiskalne kase, danas su razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim, a kako je nakon tog susreta rekao Srđan Praštalo, predsednik Udruženja pijačnih radnika "Opstanak", kase neće biti na pijacama od 1. maja dok se ne reše svi problemi.

"Odlučeno je da zbog kompleksnosti problema sa pijačnom prodajom i fiskalizacijom, za koju mi mislimo da je nespojiva, barem u ovom trenutku, otvara se prostor za konstruktivno rešavanje gde ćemo ići malo više u detalje. Funkciju lidera tih pregovora će preuzeti ministar finansija, tako da ćemo u mesecima koji su pred nama raditi na pronalaženju rešenja kako sačuvati pijačnu prodaju, a u isto vreme kako da obezbedimo da država bude poštovana i sa poreklom robe i sa porezima", rekao je on u obraćanju.

"Daleko smo od finalnog rešenja, ali trenutno fiskalne kase neće biti biti na pijaci od prvog maja, jer nam je potreban duži period rešavanja ovih svih tekućih problema", dodao je.

Podsetimo, pijačni prodavci, koji nisu istovremeno i proizvođači robe koju prodaju, protestovali su 13. aprila u Beogradu i blokirali saobraćaj na Slaviji, zbog obaveze da promet registruju preko fiskalnih kasa, a zatim su zaustavili saobraćaj i na Mostarskoj petlji.

Posle te blokade pozvani su na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis