Biznis vesti

Vučić se sastao sa Šarlom Mišelom u Grčkoj, danas početak radova na terminalu za tečni prirodni gas

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

03/05/2022

-

11:44

Vučić se sastao sa Šarlom Mišelom u Grčkoj, danas početak radova na terminalu za tečni prirodni gas
Vučić se sastao sa Šarlom Mišelom u Grčkoj, danas početak radova na terminalu za tečni prirodni gas - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o evropskoj perspektivi Srbije.

Vučić se, kako se navodi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" sastao sa Mišelom uoči ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG).

"Sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, uoči ceremonije obeležavanja početka radova na izgradnji terminala LNG, sa kojim sam razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije", naveo je Vučić na Instagramu.

Ceremoniji će, kako je najavio Evropski savet, prisustvovati predsednik Saveta Šarl Mišel, grčki premijer Kirjakos Micotakis, premijer Bugarske Kiril Petkov, predsednik Srbije Vučić i predsednik Vlade Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Evropski savet: Izgradnja terminala poboljšaće snabdevanje regiona gasom

Izgradnjom novog plutajućeg terminala LNG biće poboljšano snabdevanje gasom i infrastruktura u celom regionu jugoistočne Evrope, navodi se u saopštenju Evropskog saveta.

Iz Brisela napominju i da će izgradnja tog terminala pomoći Evropskoj uniji da, što pre, smanji svoju zavisnost od ruskog gasa.

Projekat će pružiti nove izvore i rute snabdevanja prirodnim gasom i poboljšati bezbednost snabdevanja u Grčkoj, Bugarskoj i drugim državama u regionu, naveo je Evropski savet.

Micotakis je na nedavnoj sednici vlade rekao da je novi terminal LNG u Aleksandrupoliju za skladištenje i gasifikaciju veoma važan infrastrukturni projekat koji bi, u kombinaciji s drugim inicijativama, za manje od 20 meseci mogao da obezbedi diverzifikaciju izvora snabdevanja, ne samo Grčkoj već i celom Balkanskom poluostrvu, prenela je makedonska agencija MIA.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis