Biznis vesti

Prekinut štrajk zbog kojeg je otkazano stotine letova: SAS i sindikati pilota postigli dogovor o platama

Komentari

Autor: Tanjug

18/07/2022

-

23:41

Prekinut štrajk zbog kojeg je otkazano stotine letova: SAS i sindikati pilota postigli dogovor o platama
Prekinut štrajk zbog kojeg je otkazano stotine letova: SAS i sindikati pilota postigli dogovor o platama - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Skandinavska avio-kompanija SAS i sindikati pilota postigli su dogovor o platama, čime je prekinut štrajk zbog novog kolektivnog ugovora zbog kojeg je bilo otkazano na stotine letova i dovedena u sumnju budućnost te avio-kompanije, izvestili su nordijski mediji.

Većina pilota SAS-a u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj stupila je u štrajk 4. jula što je kompaniju koštalo između 94 miliona i 123 miliona dolara dnevno, preneo je Rojters.

"Imamo dogovor, sada dobijamo poslednje potpise", rekao je predsedavajući SAS-a Karsten Diling za švedski poslovni dnevnik "Dagens Industri".

"Dogovor je postignut", preneo je norveški dnevnik "Dagbladet" reči sindikalnog službenika Jana Levija Skogvanga, dodajući da nije zadovoljan nagodbom.

"To je tragedija za pilote, zaista. Ali dobro je što smo završili sa ovim i što smo ponovo podigli avione u vazduh", rekao je on.

Postizanje sporazuma potvrdio je i portparol Dansk Metala, sindikata koji predstavlja danske pilote u SAS-u, ali i dodao da tek treba da bude potpisan. SAS je saopštio da sporazum još nije postignut.

"Iako je posredovanje krenulo u pravom smeru, još uvek nije potpisan sporazum između dve strane", navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis