Biznis vesti

Mihajlović: Odbacivanje prijave protiv Grčića loš primer za druge direktore

Komentari

Autor: TV Hepi / Euronews Srbija

07/09/2022

-

09:57

Mihajlović: Odbacivanje prijave protiv Grčića loš primer za druge direktore
Mihajlović: Odbacivanje prijave protiv Grčića loš primer za druge direktore - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je, gostujući na Televiziji Hepi, da ukoliko je istina da je tužilaštvo odbacilo prijavu protiv bivšeg direktora EPS-a Milorada Grčića, to predstavlja loš primer za sve ostale direktore javnih preduzeća koji neće snositi odgovornost za svoj rad. Ona je rekla da je ministarstvo podnelo tri krivične prijave protiv Grčića.

"Jednu zbog štrajka koji je organizovao i zaustavio proces rada na kopovima u periodu od pet sati i tako zaustavio i proizvodnju otkrivke, drugu jer je nezakonito bio v. d. direktora EPS-a i treću za kolaps koji se dogodio decembra prošle godine, zbog čega sada cela država trpi", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da su posledica lošeg upravljanja milijarde evra koje dajemo da bismo imali dovoljne količine električne energije.

"Juče smo poslali i pismo tužilaštvu u kojem se traži da nas informiše, jer nije u redu da saznajemo iz novina da je prijava odbačena. Ako je to istina da on kao generalni direktor nije mogao da bude upoznat sa dešavanjima u kompaniji, onda treba da ukinemo tu funkciju, nije nam potrebno to mesto ako ono sa sobom ne nosi odgovornost ni za šta. To je loš primer za sve druge, koji će misliti da mogu da rade šta hoće, da neće biti odgovorni, jer će država plaćati milijarde umesto njih“, rekla je ona gostujući na Televiziji Hepi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis