Biznis vesti

Matić: Još 30.000 vaučera za povoljniji odmor u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2021

-

13:05

Matić: Još 30.000 vaučera za povoljniji odmor u Srbiji
Matić: Još 30.000 vaučera za povoljniji odmor u Srbiji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je da očekuje da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici doneti odluku o dodeli novih 30.000 turističkih vaučera.


Matić je rekla da će, kada je reč o turističkoj ponudi, resorno ministarstvo nastaviti da nudi različite vrste povoljnosti i za domaće turiste.

"Očekujemo da će Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici doneti odluku vezano za dodelu novih 30.000 vaučera. Verujemo da će to značajno unaprediti i poboljšati našu turističku sezonu", rekla je Matić novinarima u Palati Srbija, nakon sastanka sa ministrom turizma i životne sredine Albanije Blendijem Klosijem.

Interesovanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji je ogromno pa je prvih 100.000 odobrenih za ovu godinu podeljeno već početkom februara, a dodatnih 20.000 naknadno, u maju. U Ministarstvu turizma kažu da osim što su građani veoma zainteresovani za ovaj vid subvencionisanog  odmora u Srbiji za šta dobijaju po 5.000 dinara, veliko je i interesovanje vlasnika ugostiteljskih objekata koji vaučere primaju. 

Građanima je na raspolaganju bilo ukupno 2.190 ugostiteljskih objekata za koje su mogli da podnose svoje prijave. Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.

Preporuka za vas

Matić za Euronews Srbija: Građani Srbije moći će da putuju u EU, ali u skladu sa pojedinačnim odlukama zemalja

Komentari (0)

Biznis