Biznis vesti

Danas počela isplata pomoći mladima od po 5.000 dinara, ministar objavio ko će je kada dobiti

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2022

-

09:19

Danas počela isplata pomoći mladima od po 5.000 dinara, ministar objavio ko će je kada dobiti
Danas počela isplata pomoći mladima od po 5.000 dinara, ministar objavio ko će je kada dobiti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Za pomoć države od 5.000 dinara, do ponoći kada je rok za prijavu istekao, prijavilo se 963.807 mladih, a kako je za Tanjug izjavio ministar finansija Siniša Mali, isplata ove jednokratne pomoći počela je danas. 

"Kao što smo i obećali odmah krećemo sa isplatama i danas ćemo isplatiti sve one koji su primaoci novčane socijalne pomoći kao i još oko 450.000 mladih koji su se prijavili preko portala Uprave za trezor. Isplatu nastavljamo u ponedeljak, 19. decembra i prvih dva-tri dana sledeće sedmice isplatićemo pomoć svima koji su se prijavili i ispuniti obećanje koje smo dali", rekao je Mali.

Novac će korisnicima biti na raspolaganju posle devet časova, odnosno početka rada platnog prometa i rasknjižavanja uplata od strane banaka preko kojih se pomoć isplaćuje.

Mali je podsetio da je ove godine mladima već dva puta, prvo u februaru a potom i u junu, isplaćivana pomoć u iznosu od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. 

"Za isplatu koja je počela danas izdvojili smo oko šest milijardi dinara i opet pokazujemo da brinemo o onima kojima je naša briga najpotrebnija. Ovo je veoma jak i veliki signal našim mladima da mislimo o njima. Želimo da osete potrebnu sigurnost i podršku od strane drzave Srbije", rekao je ministar Mali Tanjugu. 

Istakao je da se ovom isplatom pokazuje i snaga naših javnih finansija. Pravo na pomoć države imaju mladi u uzrastu između 16 i 29 godina. 

U februaru je pomoć dobilo 1.059.411 a u junu 1.105.196 mladih, a ovoga puta ukupan broj za isplatu, dakle kada se sabere broj onih koji su se sami prijavili i broj korisnika socijalne pomoći kao i onih na izvršenju krivičnih sankcija, iznosi 1.001.446.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis