Biznis vesti

Brnabić sa predstavnicima Svetske banke: Fokus Srbije na privlačenju novih investicija i ulaganju u ljudski kapital

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2023

-

19:35

Brnabić sa predstavnicima Svetske banke: Fokus Srbije na privlačenju novih investicija i ulaganju u ljudski kapital
Brnabić sa predstavnicima Svetske banke: Fokus Srbije na privlačenju novih investicija i ulaganju u ljudski kapital - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Svetske banke za Zapadni Balkan.

Na sastanku je istaknuto da Srbija beleži velike ekonomske uspehe i da je u poslednje četiri godine Srbija zabeležila rast BDP od devet odsto, što je tri puta veće od rasta BDP Evropske unije, a iznad rasta u regionu, saopštila je Vlada Srbije.

Predstavnici delegacije, koju je predvodila direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Šaoćing Ju, istakli su da se naša zemlja posebno dobro pokazala za vreme pandemije koronavirusa i da smo i u tom periodu zabeleželi napredak u ekonomskom smislu.

Premijerka Brnabić podvukla je da je fokus Srbije na privlačenju novih investicija, ulaganju u ljudski kapital i obrazovanje.

Predsednica Vlade je naglasila da širom Srbije postoji veliki broj manjih kompanija koje veoma uspešno posluju i da na njih treba obratiti posebnu pažnju. 

Preporuke koje su izneli predstavnici Svetske banke, predsednica Vlade je ocenila kao veoma korisne i zahvalila se na sugestijama. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis