Politika

Brnabić sa izaslanikom EU za implementaciju sankcija Dejvidom O’Salivenom

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2023

-

20:44

Brnabić sa izaslanikom EU za implementaciju sankcija Dejvidom O’Salivenom
Brnabić sa izaslanikom EU za implementaciju sankcija Dejvidom O’Salivenom - Copyright Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa međunarodnim specijalnim izaslanikom za implementaciju sankcija Evropske unije Dejvidom O’Salivenom, čiji je fokus u radu angažman u dijalogu sa trećim državama i saradnja u zajedničkim akcijama u cilju sprečavanja zaobilaženja sankcija, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre. 

Brnabić je u razgovoru rekla da Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, ali i da Srbija nikako nije i neće biti platforma za zaobilaženje sankcija koje je Evropska unija uvela. 

Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

Kada je reč o ratu u Ukrajini, Srbija nije vrednosno neutralna i jasno smo se odredili u vezi sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine, dodala je Brnabić. 

Predsednica Vlade je istakla da je Srbija kredibilan i pouzdan partner.

Tanjug/Valda Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

O’Saliven je razmenio mišljenje sa predsednicom Vlade o konkretnim koracima koje treba realizovati sa trećim zemljama kako bi se sprečilo zaobilaženje sankcija i zahvalio na otvorenom i konstruktivnom stavu i spremnosti za dalju saradnju. 

O’Saliven je na početku sastanka, predsednici Vlade izrazio saučešće povodom tragičnih događaja koji su prošle nedelje potresli Srbiju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija