Tehnologija

Tomorrow u Štark Areni: Premijerka Srbije Ana Brnabić otvara najveću tehnološku konferenciju

Komentari

Autor: Promo

09/05/2023

-

15:18

Tomorrow u Štark Areni: Premijerka Srbije Ana Brnabić otvara najveću tehnološku konferenciju
Tomorrow u Štark Areni: Premijerka Srbije Ana Brnabić otvara najveću tehnološku konferenciju - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvoriće u petak najveću evropsku tehnološku konferenciju Tomorrow, koja će se od 12. do 14. maja održati u Štark Areni u Beogradu. Ovaj najznačajniji tehnološki događaj okupiće više od 10 hiljada poznavalaca i ljubitelja blokčejna, metaversa i veštačke inteligencije koji će svoja znanja i iskustva razmenjivati kroz od 10 tematskih panela i više od 30 specijalnih uvodnih predavanja.

Već prvog dana zakazan je panel "Kako vlada podržava nove tehnologije" na kojem će govoriti predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, direktor za IT i preduzetništvo pri kabinetu premijerke Vlade Republike Srbije Nenad Paunović i izvršni direktor Blokčejn centra Dubaji dr Marvan Alzarouni.

Plakat

 

Takođe, panel za koji su učesnici iskazali najveće interesovanje je jedna od najhitnijih tema u ovom trenutku - zavisnost od digitalne tehnologije koji organizuje EXIT festival. Imajući u vidu da statistika pokazuje da je ovaj oblik zavisnosti u modernom vremenu ispred svih ostalih, moramo sebi postavimo pitanje: Kako će dalji razvoj tehnologije i virtuelne stvarnosti uticati na situaciju u kojoj smo se našli? Govornici na ovom panelu biće član legendarnog benda Pink Floyd Skot Pejdž, savetnica ministra turizma i omladine Snežana Klašnja, Bojana Jevtović iz UNICEF-a, kao i osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

Marko Obradović Edge

 

Tokom tri dana neponovljivog tehnološkog iskustva, organizatori Tomorrow konferencije akcenat su stavili i na promovisanje uloge žena u svetu savremenih tehnologija, kroz panel "Žene predvode put ka budućnosti" na kojem će govoriti i predsednica Blokčejn inicijative Srbije Emilija Vuković.

Više od 100 međunarodno priznatih govornika i prezentera, među kojima je svakako važno naglasiti predavanja koje će držati nagrađivani reditelj i najprodavaniji autor Njujork Tajmsa Jan Halperin, proslavljeni evropski ekonomski stručnjak Ervin Voloder, princeza metaversa Kristina Jan Zang, dok će kao regionalne tech zvezde svoje prezentacije imati koosnivač ECD-a Aleksandar Matanović, i naravno svetski priznati ekonomista i broker Vladimir Đukanović.

Marko Obradović Edge

 

Beogradska, druga po redu Tomorow konferencija, usledila je nakon pravog tech spektakla u Dubaiju pred više od 12 hiljada učesnika, održanog u februaru ove godine. Konferencija je ugostila više od 80 međunarodno priznatih lidera iz industrije koji su na binama sa najmodernijom produkcijom pričali o najnovijim trendovima iz savremenih tehnologija.

Ulaznice za beogradsku Tomorrow konferenciju su u prodaji po povlašćenim cenama na www.tmrwconf.net.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin