Biznis vesti

Marfi: Dobro je to što je Vlada Srbije odlučila da preuzme kontrolu nad energetskom budućnosti zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

25/05/2023

-

19:38

Marfi: Dobro je to što je Vlada Srbije odlučila da preuzme kontrolu nad energetskom budućnosti zemlje
Marfi: Dobro je to što je Vlada Srbije odlučila da preuzme kontrolu nad energetskom budućnosti zemlje - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Američki senator Kris Marfi ocenio je danas u Beogradu kao dobro to što je Vlada Srbije odlučila da ima kontrolu nad energetskom budućnosti zemlje i izrazio uverenje da će Konges izdvojiti sredstva kojim će Srbiji i ostalim zemljama regiona pomoći da steknu ponovo kontrolu nad svojim rafinerijama.

"Dobra je ideja da se Srbija odlučila da vlada ima kontrolu nad energetskom budućnosti zemlje, a da Rusija nema uticaj na te odluke. Nastavićemo da pričamo da zajednički radimo na diversifikaciji i da se Srbija odvoji od Rusije. Verujem da će  kongres izdvojiti sredstva ne samo za Srbiju već i ostale zemlje u regionu koje žele da steknu ponovo kontrolu nad svojim rafinrijama, da izgrade energetske platforme koje vode ka diverzifikaciji energetskog sektora", rekao je Marfi novinarima u ambasadi SAD nakon susreta koje je imao sa predsednikom i premijerom Srbije.

Marfi je naveo da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić imao produktivnu i iskrenu razmenu mišljenja i pogleda odnosa SAD i Srbije koji su od  ključne važnosti.

"Nastavljamo da budemo partneri Srbije i na polju diverzifikacije izvora energije", rekao je on i naglasio da SAD se oslanjaju na Srbiju i na ekonomskom planu  ida postoje i jake kulturne veze.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis