Region

Istraživanje u hrvatskim školama: Više od 85 odsto nastavnika za zabranu mobilnih telefona, učenici podeljeni

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2023

-

12:23

Istraživanje u hrvatskim školama: Više od 85 odsto nastavnika za zabranu mobilnih telefona, učenici podeljeni
Istraživanje u hrvatskim školama: Više od 85 odsto nastavnika za zabranu mobilnih telefona, učenici podeljeni - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj više od 85 odsto svih nastavnika podržava zabranu korišćenja mobilnih telefona u osnovnim školama, rezultat je ankete koju je sproveo Instituta za društva istraživanja u Zagrebu.

Prema istraživanju sprovedenom u junu prošle godine, zabranu zagovara i značajan deo učenika.

Anketa je rađena na uzorku od 1.705 nastavnika i 3.706 učenika petog razreda, kao i 3.866 učenika sedmih razreda iz 84 osnovne škole u Hrvatskoj.

Učenici petih razreda podeljeni su po pitanju zabrane korištenja mobilnih telefona, odnosno zabrani se protivi 47,4 odsto učenika, a 52,6 odsto njih to podržava, dok učenici sedmih razreda većinski se protive zabrani, njih gotovo 70 posto (68,9), a nešto manje od trećine zabranu podržava, prenosi hrvatski portal Index.

"Učenička perspektiva o zabrani korišćenja mobilnih telefona u školama ukazuje na složenost ove teme", navode autori istraživanja i ističu da nisu uočene razlike u odgovorima s obzirom na pol, regionalnu lokaciju škole, školski uspeh ili obrazovanje i status roditelja.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa