Region

Sednica Skupštine Crne Gore naredne sedmice, čekaju se ekspoze i SNP?

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2023

-

13:49

Sednica Skupštine Crne Gore naredne sedmice, čekaju se ekspoze i SNP?
Sednica Skupštine Crne Gore naredne sedmice, čekaju se ekspoze i SNP? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da budu izabrani predsednik parlamenta i nova vlada, biće održana najverovatnije naredne sedmice, možda u utorak, saznaje Portal RTCG.

Nastavak konstitutivne sednice parlamenta najavljivan je ranije nezvanično za četvrtak, 26. oktobra, a do odlaganja za narednu sedmicu došlo je jer se, kako kažu, čeka da SNP dostavi predloge za ministre i da budući premijer Milojko Spajić napiše ekspoze. Kandidate za ministre, dodaju, nije dostavio ni Albanski forum. 

SNP bi na današnoj sednici Predsedništva govorio o formiranju Vlade i izboru ministara. Toj partiji će u novoj vladi pripasti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo sporta i mladih. 

U nastavku konstitutivne sednice parlamenta treba da bude izabrano novo skupštinsko rukovodstva, a potom i nova Vlada. Novi predsednik Skupštine biće jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić, a ta koalicija će dati manjinsku podršku novoj Vladi.

Političkim sporazumom o formiranju nove vlade koji su prošle sedice potpisali lideri 11 političkih subjekata predviđeno je da krajem 2024. godine treba da usledi rekonstrukcija izvršne vlasti kojom će Nova srpska demokratija i DNP ući u Vladu i dobiti potpredsedničko mesto i ministarstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa