Region

U Banjaluci počelo suđenje imamu Štulanoviću koji je Srpsku nazvao "genocidnom" tvorevinom

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

16:18

U Banjaluci počelo suđenje imamu Štulanoviću koji je Srpsku nazvao "genocidnom" tvorevinom
U Banjaluci počelo suđenje imamu Štulanoviću koji je Srpsku nazvao "genocidnom" tvorevinom - Copyright Prinskrin/Youtube/Medžlis Islamske zajednice Bihać

veličina teksta

Aa Aa

Muharem Štulanović, imam i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, koji je optužen da je Republiku Srpsku označio kao "genocidnu tvorevinu", u Okružnom sudu u Banjaluci je rekao da ne razume optužnicu, a sud je konstatovao da je negirao krivicu.

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je ranije optužnicu koju je protiv Štulanovića 4. decembra 2023. podnelo Republičko javno tužilaštvo.

Prema navodima optužnice, Štulanović je 13. januara prošle godine u verskom objektu u kompleksu Islamsko-pedagoškog fakulteta u Bihaću, u toku verskog obreda, održao govor u kojem je "izložio poruzi, preziru i grubom omalovažavanju Srpsku, označivši je kao genocidnu tvorevinu", prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Govor Muharema Štulanovića je objavljen na Jutjubu.

"Ovde u džamiji, braćo, a to je surova realnost i mnogih pojedinaca po našim džamijama i džematima, i sa nama sedi neko ko je pojedinačno baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživela tog 9. januara, u vidu genocidne tvorevine 'er es', dana kojeg oni slave, ostao bez 17 članova najbliže rodbine. Koji se, pazite to, nisu izgubili, kako se to zamumuljeno govori i predstavlja, nego su svi pobijeni i poklani samo iz razloga što nisu bili Srbi", izjavio je tada  Štulanović.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa