Region

Oprečni stavovi doveli do blokade razgovora: Hrvatski ministar odbrane otkazao sastanak sa crnogorskim kolegom

Komentari

Autor: Tanjug

13/01/2024

-

23:40

Oprečni stavovi doveli do blokade razgovora: Hrvatski ministar odbrane otkazao sastanak sa crnogorskim kolegom
Oprečni stavovi doveli do blokade razgovora: Hrvatski ministar odbrane otkazao sastanak sa crnogorskim kolegom - Copyright Tanjug/HINA

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić izjavio je da je otkazao za danas planirani sastanak sa crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem zbog toga što, kako kaže, stavovi koje je Krapović izneo u medijima u vezi sa spomen pločom u Morinju i vlasništvom nad brodom "Jadran" u potpunosti odudaraju od stavova Hrvatske i ne ostavljaju prostor za razgovor.  

 Anušić tvrdi na Fejsbuku da stavovi koje je Krapović izneo proteklih dana ne odgovaraju istorijskim činjenicama.

Krapović je izjavio da ne želi da ulazi u razloge zbog kojih je sastanak otkazan i rekao da je spreman da se uskoro sastane sa Anušićem.

Anušić danas boravi u Crnoj Gori gde se održava proslava Dana hrvatskog naroda, prenela je Hina.

Anušić je trebalo da se sastane sa Krapovićem, ali je sastanak otkazan.

Podgorički radio Antena M javio je da je Krapović nedavno rekao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u nekadašnjem logoru Morinj i da napis, na kojem, između ostalog, piše da su događanja u tom logoru "posledice velikosrpske agresije", ne odgovara činjenicama.

Krapović je naveo da ono što se dogodilo u logoru Morinj nije posledica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji i da bi zbog toga ploču trebalo zameniti.

Krapović je u intervjuu za Vijesti rekao da crnogorska vlada nije spremna da pregovara o vlasništvu nad školskim brodom "Jadran" i da Hrvatska nema pravo da ga traži.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa