Region

Milatović: Neophodan dogovor političara oko izbora v.d. direktora policije

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2024

-

20:57

Milatović: Neophodan dogovor političara oko izbora v.d. direktora policije
Tanjug/MediaBiro - Copyright Tanjug/MediaBiro

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da je neophodan dogovor političara u zemlji oko izbora v.d. direktora Uprave policije Crne Gore.

On je tokom zvanične posete Rumuniji za RTCG rekao da politički akteri u Crnoj Gori moraju da razumeju da demokratija, kako je rekao, nije samo stvar većeg broja poslanika, nego i način da svaka strana bude u sitauciji da se nađe kompromisno rešenje.

"Očekujem od donosioca odluka da u narednom periodu budu još odgovorniji i da uspeju da pronađu rešenja koja su kompromisna, koja će svakako biti važna za vladavinu prava u Crnoj Gori i generalno za demokratske prilike i naše demokratsko sazrevanje", rekao je Milatović.

On je ocenio da bi kompromisno rešenje bilo dobro za to da zemlja krene napred.

"Mislim da je vladavina prava veoma važna, još važnija u narednom periodu kako se budemo približavali Europskoj uniji, a naravno da dogovor oko direktora policije u tom smislu je neophodan", rekao je Milatović.

U toku je sednica vlade Crne Gore na kojoj bi trebalo da bude izabran v.d.  direktora Uprave policije, nakon što je Zoran Brđanin treći put razrešen sa te funkcije.

RTCG je ranije danas preneo da su se pred sednicu vlade sastali premijer Milojko Spajić, potpredsednik Vlade Aleksa Bečić i predsednik Skupštine Andrija Mandić kako bi se dogovorili o izboru v.d. direktora, ali nisu došli do rešenja, pošto nisu hteli da odstupe od svojih predloga.

Direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin smenjen je u nedelju uveče na elektronskoj sednici Vlade. 

Ovo je treći put da Vlada razrešava Brđanina, a prethodno ga je sud dva puta vratio na tu funkciju.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa