Region

Odlazeći predsednik Severne Makedonije Pendarovski ne želi privilegije, vraća se profesuri?

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2024

-

08:59

Odlazeći predsednik Severne Makedonije  Pendarovski ne želi privilegije, vraća se profesuri?
Odlazeći predsednik Severne Makedonije Pendarovski ne želi privilegije, vraća se profesuri? - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Odlazeći predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski neće koristiti privilegije koje mu pripadaju po zakonu, već će se najverovatnije vratiti da bude profesor na međunarodnom univerzitetu "Ameriken Koledž Skoplje", saznaje skopska TV 21.

Prema zakonu Pendarovskom, kao i njegovim prethodnicima, po zakonu pripada državni kabinet sa radnicima, doživotna državna penzija i vozilo sa vozačem.

Navodi se da je Pendarovski već započeo konsultacije sa Upravnim odborom Univerziteta, ali i sa drugim saradnicima u vezi njegovog povratka kao profesora.

Po njegovom odlasku sa Univerziteta na predsedničku funkciju, studenti su ga hvalili i govorili da im je jedan od najomiljenijih profesora.

Zakonske privilegije koriste bivši predsednici Branko Crvenkovski i Đorđe Ivanov. Njihova penzija iznosi koliko i zarada šefa države, imaju kabinete sa sekretarima i automobile sa vozačem. Pendarovski ranije najavio da će se određi državnih privilegija i da će se vratiti profesuri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa