Region

Podgorica potvrdila: Krivokapić 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji

Komentari

Autor: Vijesti

28/10/2021

-

21:00

Podgorica potvrdila: Krivokapić 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji
Podgorica potvrdila: Krivokapić 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji - Copyright Tanjug AP/Lisa Leutner

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji, gde ide na poziv premijerke te zemlje Ane Brnabić, objavile su vlasti u Podgorici.

Danas je na sednici Vlada utvrdila platformu za zvaničnu posetu, tokom koje su planirani su susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

U delegaciji su premijerovi savetnici Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, zatim Ana Ražnatović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji i Ivana Malović, šefica kabineta premijera.

"Zvanična poseta predsednika Vlade ... biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje. Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana. Imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije COVID-19, poseta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obije države suočavaju", navodi se između ostalog u dokumentu u vezi posete. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa