Region

Pooštrene mere u Crnoj Gori - za doček muzika uživo od 20 do jedan sat iza ponoći

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2021

-

07:54

Pooštrene mere u Crnoj Gori - za doček muzika uživo od 20 do jedan sat iza ponoći
Pooštrene mere u Crnoj Gori - za doček muzika uživo od 20 do jedan sat iza ponoći - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorske vlasti pooštrile su epidemiološke mere i ograničele rad ugostiteljskih objekata i hotela do jedan sat iza ponoći, uz kovid potvrde, a muzika uživo dozvoljena je samo od 20 do 1 sat. Mere su na snazi od danas, a rezultati se očekuju za desetak dana, izjavio je danas epidemiolog Instituta za javno zdravlje Adis Martinović.

On je preporučio građanima da praznike provedu u krugu porodice i da se vakcinišu.

“Za nas epidemiologe najbitnije su mere koje sprečavaju masovna širenja, a to su pre svega masovna okupljanja na trgovima”, kazao je Martinović.

Kako je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, nove mere važiće od danas do 12. januara naredne godine. Radno vreme svih ugostiteljskih objekata, tokom ostalih dana do 12. januara, uz kovid potvrdu, ograničeno je do 22 sata, uz zabranu muzike uživo i sa zvučnika.

Zabranjuje se i održavanje svadbi, rođendana, žurki i drugih privatnih proslava.

Borovinić Bojović je, na konferenciji za medije, saopštila i da se zabranjuju okupljanja stanovništva u zatvorenim javnim mestima, javne priredbe, politički skupovi, stručni i naučni skupovi, osim za potrebe obavljanja radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje osnovnih mera, uz kovid potvrdu. ali i posete licima u kolektivnim smeštajem. zabranjen je i rad dečih igraonica i teretana, a rad kladionica dozvoljen je uz posedovanje kovid potvrda.

Koje su mere na snazi?

U tržnim centrima je obavezno obezbeđivanje 10 metara kvadratnih za jednu osobu i to uz poštovanje osnovnih mera i uz obavezno posedovanje kovid potvrde. U verskom objektu dozvoljeno je obavljanje verskog obreda uz prisustvo jedne osobe na 10m2, uz obavezno nošenje zaštitne maske koja pokriva nos i usta i poštovanje odstojanja, kao i uz obavezno posjedovanje kovid potvrde.

Prema novim merama, zabranjuje se prisustvo gledalaca tokom takmičenja u zatvorenim sportskim objektima. Predlaženo je svim zaposlenima u javnoj upravi, privrednim društvima i preduzetnicima da organizuju rad od kuće, uz obavezno organizovanje dežurstava i obezbeđivanje nesmetanog procesa rada. Preporuka svim građanima je, kako je naglasila ministarka, da predstojeće praznike provedu u krugu svoje porodice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa