Novosti

Strah od omikrona: Od 2. januara stroži uslovi za ulazak u Crnu Goru

Komentari

Autor: Vijesti

29/12/2021

-

21:05

Strah od omikrona: Od 2. januara stroži uslovi za ulazak u Crnu Goru
Strah od omikrona: Od 2. januara stroži uslovi za ulazak u Crnu Goru - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Od 2. januara 2022. godine pooštravaju se uslovi za ulazak u Crnu Goru. Crnogorski i strani državljani mogu da uđu preko svih graničnih prelaza uz posedovanje jedne od dve kovid potvrde – o vakcinaciji ili o preležanom kovidu, a pored toga potreban će biti i jedan negativan kovid test.

Naime, potrebno je da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza protiv koronavirusa, i da od druge doze vakcine nije prošlo više od šest meseci, prenosi portal Vijesti.

Ukoliko osoba nije vakcinasana neophodna je potreba o preležanom kovidu 19, a da je prošlo ne manje od deset, a ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili antigenskog testa.

U oba slučaja, neophodan je i PCR test koji nije stariji od 72 sata ili brzi antigenski koji nije stariji od 48 sati. To znači da više nije moguć ulazak u Crnu Goru samo sa negativnim testom.

Državljani Crne Gore i stranci sa privremenim boravkom mogu da uđu u zemlju bez ovih dokaza, ali uz određivanje samoizolacije u trajanju od 10 dana koju je moguće prekinuti najranije nakon tri dana posle negativnog PCR testa.

Omikron soj je prisutan u Vrnoj Gori, a Institut za javno zdravlje je saopštio je da je prema dosadašnjim istraživanjima najveći procetat zaraženih omikron među mlađima od 40 godina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja