Region

Vrhunac ledenog talasa u regionu: Temperature u minusu u svim glavnim gradovima, u Crnoj Gori čak -33 stepena

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2022

-

10:10

Vrhunac ledenog talasa u regionu: Temperature u minusu u svim glavnim gradovima, u Crnoj Gori čak -33 stepena
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Region je zahvatio talas hladnog vremena, a na mnogim mestima jutros su izmerene temperature i niže od minus 20 stepeni Celzijusa.

U Srbiji je, kako je najavljeno, danas još jedan ledeni dan. Jutros u 8 sati bilo najhladnije u Sjenici, gde je izmereno minus 24 stepena, pokazuju podaci RHMZ. U Požegi je bilo minus 17, u Kuršumlji, Smederevskoj Palanci i Banatskom Karlovcu minus 16, a na Zlatiboru i u Vranju minus 15 stepeni Celzijusa.

I u Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo okovan je ledom, a jutros je u pojedinim delovima grada izmereno minus 17 stepeni. U ovoj zemlji upozoravaju na poledicu na svim putevima i pozivaju vozače na oprez. Prema prognozi danas je u BiH vrhunac ledenog talasa. Zbog izuzetno niskih temperatura u Bosni i Hercegovini poledica se može očekivati na putevima u višim predelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, naveo je portal Avaz.ba.

U Crnoj Gori je jutros takođe izmerena rekordno niska temperatura od -33.2 stepena Celzijusa u mestu Kosanica u opštini Pljevlja, prenele su Vijesti. Do sada najniža zabeležena temperatura bila je 1985. godine u Rožajama -32 stepena Celzijusa. Danas se u toj zemlji očekuje veoma hladno vreme, ali su najavljeni i sunčani intervali.

profimedia

 

Zahlađenje je stiglo i u Hrvatsku. U 7 sati jutros u Sinju je izmereno -11 stepeni, a u Makarskoj, Dubrovniku i Splitu bilo je nula stepeni. Zagrebu je temperatura -6, a tokom noći u svim je područjima bilo i još hladnije, prenosi portal Index. Sutra se u Hrvatskoj očekuje nešto toplije vreme, te će dnevna temperatura ipak preći u plus.

U Severnoj Makedoniji najhladnije je bilo u Mavrovskim Hanovima i u Berovu, gde je izmereno -20 stepeni. Na Popovoj Šapki bilo je -18, a u Bitoli i Krivoj Palanci -16 stepeni Celzijusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa