Region

Vlada Crne Gore spremna za potpisivanje Temeljnog ugovora

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

13:49

Vlada Crne Gore spremna za potpisivanje Temeljnog ugovora
Vlada Crne Gore spremna za potpisivanje Temeljnog ugovora - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Z.Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore je na današnjoj sednici usvojila informaciju i iskazala apsolutnu spremnost za potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), u najkraćem vremenskom roku.

"Ovaj proces je prošao kroz nekoliko faza usaglašavanja i iz ugla vlade je potpuno spreman za potpisivanje", rekao je Krivokapić.

Temeljni ugovor između SPC i Crne Gore bio je spreman za potpisivanje krajem maja prošle godine, ali je Krivokapić tada od toga odustao, a nakon toga su u već usglašen ugovor sa crnogorske strane unete određene izmene.

Podsetimo, pre dve sedmice, crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da je spreman da sutra potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali da to, kako je naveo, zavisi isključivo od Sinoda SPC.

Krivokapić je to rekao odgovarajući na pitanja na Tviter spejsu i dodao da sa, kako je rekao, strpljenjem očekuje vrlo brzo potpisivanje tog dokumenta.

"Ako mene pitate, ja bih sutra mogao da potpišem Ugovor posle sednice vlade", rekao je Krivokapić i dodao da misli da odnosi između Crkve i države ne treba da zavise od političke situacije, već da treba da zaštiti Mitropoliju crnogorsko-primorsku i Episkopiju budimljansko-nikšićku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa