Region

Dodik: Odnosi u BiH ostaju složeni i čini se sve da oni budu još teži i nerešivi

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2022

-

15:55

Dodik: Odnosi u BiH ostaju složeni i čini se sve da oni budu još teži i nerešivi
Dodik: Odnosi u BiH ostaju složeni i čini se sve da oni budu još teži i nerešivi - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da, sudeći prema poslednjim dešavanjima, odnosi u BiH ostaju složeni i čini se sve da oni budu još teži i nerešivi.

Dodik je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rekako da teritorijalni integritet BiH uopšte nije ugrožen i da su to konstatovali i komandanti NATO i EUFOR-a u BiH.

"Sa velikom pričom o ratu koju su oni pokušali da nametnu, (Bošnjaci) žele da spreče legitimno ponašanje nas u Republici Srpskoj", istakaoje Dodik.

U prilog tome, naveo je da, kako je rekao, "dva muslimanska člana" Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić iznose netačne podatke i svađaju se sa svima u regionu.

"Srbija ima interesa da prati stanje u BiH, ali ono što Džaferović piše Vučiću je neprihvatljivo...", rekao je.

Ukazao je na niz aktivnosti koje su, kako je rekao, usmerene protiv BiH, a koje čine oni koji se kunu u BiH.

"Niz netačnih informacijau u vezi sa BiH izneli su ministarka inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković i član Predsedništva BiH Željko Komšić", kazao je Dodik uz napomenu da je reč o njihovim ličnim stavovima.

"Moj apel nije da oni prestanu sa tim, jer oni to neće uraditi. Oni najviše doprinose tome da BiH ne može da funkcioniše", rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Govoreći o nastavku pregovora o izmeni Izbornog zakona BiH, Dodik je kazao da je uveren da dogovora neće biti, jer, kako je rekao, Bošnjaci to ne žele.

"Oni žele da dovedu Republiku Srpsku u poziciju đavola koji je na međunarodnoj političkoj sceni, pozivajući čak i povećano vojno prisustvo. Sve smo to čuli u poslednje vreme i to dovoljno zbunjuje i sluđuje sve faktore u BiH”, naveo je Dodik.

Komentarišući Komšićevu posetu Španiji, Dodik je rekao da su tamošnji zvaničnici dobili pogrešne informacije, jer, kako je kazao, Komšić sigurno nije izvor infomacija o objektivnom stanju u BiH.

Smatra da Komšić na taj način zloupotrebljava položaj člana Predsedništva BiH.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa