Region

Dodik: Eskobar i njemu slični odgovorni što je BiH loša vest

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2022

-

21:30

Dodik: Eskobar i njemu slični odgovorni što je BiH loša vest
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je zbog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara i, kako je rekao, "njemu sličnih mešetara koji su pravili karijere i uvećavali bogatstvo na BiH", ta zemlja dovedena u situaciju da je među lošim vestima Balkana.

Dodik je za Srnu na pitanje da prokomentariše izjavu Eskobara da je BiH izuzetak iz svih dobrih vesti o Zapadnom Balkanu, Dodik je odgovorio da su svi međunarodni predstavnici i razni izaslanici činili sve da BiH ostane u, kako je naveo, "invalidnom stanju da bi se oni pojavljivali s pomagalima da ona prohoda", prenosi RTRS.

"Svojim lošim izveštajima, koje su podržavali i mediji koje oni finansiraju, od BiH su napravili crnu tačku za investitore i danas oni pričaju o BDP BiH. Dejtonski mirovni sporazum, za koji se zalažu Srbi i Hrvati, a evo čujem kroz Eskobara i zvanični Vašington, neće muslimani, upravo oni koji uživaju podršku države u kojoj ni Eskobaru nije mrsko da se bavi 30 godina politikom", ukazao je Dodik.

On je naglasio da BiH nije funkcionalna zbog izmena Dejtonskog mirovnog sporazuma koje su silom sproveli visoki predstavnici, a ne zato što je tako odlučio jedan političar ili jedan narod.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa