Region

Dodik o sankcijama: Odbićemo sve programe koje je u RS kreirala Britanija; Pič: Na opasnom ste putu

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

22:10

Dodik o sankcijama: Odbićemo sve programe koje je u RS kreirala Britanija; Pič: Na opasnom ste putu
Dodik o sankcijama: Odbićemo sve programe koje je u RS kreirala Britanija; Pič: Na opasnom ste putu - Copyright Tanjug/FENA/Hazim Aljović

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će Vlada i druge institucije Republike Srpske odbiti sve programe koje je u Srpskoj kreirala Velika Britanija.

"Možda ćemo promeniti i Zakon o javnoj upravi koji je kreirala Velika Britanija i napravićemo naš zakon o javnoj upravi", rekao je Dodik za ATV.

Dodik je kazao da sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsednici Željki Cvijanović ne zadiru direktno u dejtonski status Srpske, ali da će dovesti do još većih problema u BiH, prenela je RTRS.

Primetio je da se u britanskom parlamentu i javnom životu "probilo" nekoliko Bošnjaka koji kreiraju određene odluke, a najpoznatiji eksponent te politike je Arminka Helić, koja je postala baronesa i koja, kaže, okuplja sve protiv Srba.

On je podsetio da je Helić sponzorisala britansku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama kojom je srpski narod trebalo da bude proglašen genocidnim.

Oglasio se Pič: Na opasnom ste putu

Povodom sankcije Velike Britanije oglasio se i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuart Pič.

"Današnja odluka ministarke spoljnih poslova je značajna i neophodna, ove osobe su na opasnom putu koji šteti stabilnosti i pravnom poretku u Bosni i Hercegovini. Što pre se napravi zaokret na tom putu to bolje za građane BiH", poručio je Pič, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ambasade VB u BiH.

AP/Tatyana Zenkovich

 

Podsetimo, Velika Britanija je danas saopštila da je uvela sankcije srpskom članu Predsedništva BiH i lideru SNSD Miloradu Dodiku i predsednici RS Željki Cvijanović zbog "pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa