Region

HDZ odgovorio Milanoviću i nazvao ga "udbaškom pudlicom"

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2022

-

16:50

HDZ odgovorio Milanoviću i nazvao ga "udbaškom pudlicom"
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/ Foto HINA/ Edvard Šušak

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska demokratska zajedica (HDZ) Andreja Plenković odgovorila je danas na uvrede koje je na račun premijera izneo predsednik Zoran Milanović, koji je šefa vlade nazvao "udbašenkovićem".

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici HDZ navedeno je da je Milanović "udbaški poslušnik i jedina pudlica", čije, kako kažu, "prljave laži i uvrede koje ponavlja" služe da pokuša da odvuče pažnju s pravnog pitanja - da li će učiniti sve da oslobodi udbaške ubice i agente.

Udbaški poslušnik nastavlja s bezočnim lažima, i dalje izmišlja da su Andrej Plenković i Tomo Medved proglasili generale "udbašima", "udbaškim pudlicama" i kriminalcima, naveli su iz HDZ.

Povod za ovo prepucavanje je zahtev koji je podnelo nekoliko generala Milanoviću zahtevajući pomilovanje za nekadašnje obaveštajce jugoslovenske Udbe i hrvatske tajne policije, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, osuđenih u Minhenu na doživotne robije.

Perković i Mustač su osuđeni zbog pomaganja u ubistvu hrvatskog emigranta Stjepana Ðurekovića u Minhenu.

"Prljava laž i kukavičke uvrede koje ponavlja služe mu (Milanoviću) da pokuša da odvuče pažnju s pravog pitanja: Hoće li - kao i 2013. - učiniti sve da udbaške ubice i agenti završe na slobodi", navode iz HDZ.

Osim toga, kažu da se Milanović "uspaničio" u želji da zaštiti sebe i da, kako navode,"upravo on sam stalnim izmišljotinama uvlači generale i hrvatske branitelje u svoje prljave udbaške priče".

"Milanović - udbaški poslušnik. I jedina pudlica u svojoj otužnoj priči", kažu iz HDZ.

Milanović je danas Plenkovića nazvao "udbašenkovićem" tvrdeći da je premijer "plod komunističkog režima" koji je hrvatske generale, potpisnike zahteva, proglasio "sitnim udbaškim pudlicama", kao i da je "perfidan, zao tip".

Pozvao je potpredsednika HDZ-a Ivana Anušića i druge HDZ-ovce da se tome usprotive ili će završiti kao Plenkovićeve pudlice.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa