Region

Novi verbalni sukob Milanovića i Plenkovića: "Šalji lavove, a ne pudlice"

Komentari

Autor: Tanjug, Večernji list

16/06/2021

-

12:46

Novi verbalni sukob Milanovića i Plenkovića: "Šalji lavove, a ne pudlice"
Novi verbalni sukob Milanovića i Plenkovića: "Šalji lavove, a ne pudlice" - Copyright EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Nakon kraćeg zatišja u javnim međusobnim sporenjima predsednika i premijera Hrvatske, Zoran Milanović je poručio danas da mu je život još lepši dok premijer Andrej Plenković ćuti.

"Dok god ćuti, meni je život još lepši. Vidim da na mene šalje svoje saradnike. Šalji brate barem lavove, a ne pudlice. Što više ćuti, to bolje jer ću se onda i ja baviti više stvarima koje su u opisu mog radnog mesta. Na primer, predvodiću delegaciju na NATO samitu, jer ministar ne radi svoj posao", rekao je Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Milanović je danas u pozorištu Vidra učestvovao na svečanom obeležavanju 75. godišnjice Hrvatskog saveza slepih, gde je, između ostalog, odgovarao na pitanja o vakcinisanju s premijerom.

Kritike na račun Kriznog štaba

Kritikovao je rad kriznog štaba, istakavši da Hrvatska ima 2.000 mrtvih na milion stanovnika po čemu je u vrhu liste, dok Nemačka ima 1.000 mrtvih na milion stanovnika, a Švedska 1.400, prenosi "Večernji list".

"Da sam ja sastavljao štab, osim ministra zdravlja niko drugi ne bi bio član stranke. Videli smo mnogo puta da je štab donosio odluke sinhronizirane s vrhom stranke. To je videlo svako dete", rekao je Milanović.

Govoreći o vakcinaciji, rekao je da je vakcina preduslov za normalan život. 

"Ko je vakcinisan je zaštićen, ali dok god postoje oni nisu vakcinisani, virus ima ring u kojem pleše", naveo je predsednik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa