Region

Izetbegović o promenama u Izbornom zakonu: Najopasnija stvar uvođenje praga od tri odsto

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2022

-

22:49

Izetbegović o promenama u Izbornom zakonu: Najopasnija stvar uvođenje praga od tri odsto
Izetbegović o promenama u Izbornom zakonu: Najopasnija stvar uvođenje praga od tri odsto - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najopasnija stvar u novom planu Visokog predstavnika je uvođenje praga od tri odsto, što bi značilo da manjinski narodi u određenim kantonima neće imati svoje predstavnike u Domu naroda FBiH, izjavio je danas predsednik SDA Bakir Izetbegović govoreći o najavljenim izmenama Izbornog zakona u BiH.

Prema njegovim rečima, novi plan Visokog predstavnika je očigledno probni balon, preneo je portal Klix.ba.

Izetbegović je kazao da je pravni tim SDA detaljno analizirao taj dokument koji još uvek nije zvaničan.

"I onda se tu stane na snagu HDZ-a, omogući im se dominacija u Domu naroda FBiH. Još bi se SNSD-u povećala šansa da i oni dođu do kontrolnog paketa i da nam se naprave klešta HDZ-SNSD u FBiH. Na taj način bi nam se navukla još jedna ludačka košulja. Sledi snažan otpor tome, pre svega odredbi o pragu od tri odsto", izjavio je Izetbegović u Gornjem Vakufu.

Prema njegovim tvrdnjama, ''Bošnjaci i bosanski patrioti su postali faktor na Balkanu bez kojeg nema nikakve računice''.

"Postigli smo to uprkos svim problemima. Poslednje četiri godine, u kojima smo imali blokade, pokušaje rasturanja države, pokušaje izmena Izbornog zakona u suprotnosti sa evropskim standardima, pandemiju korona virusa i migrantsku krizu, mi smo bili ti koji su branili interese države i nikada nećemo niti milimetar ići unazad", rekao je Izetbegović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa