Region

Prvi put posle rata: Gradonačelnica Sarajeva posetila Banjaluku

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2021

-

23:47

Prvi put posle rata: Gradonačelnica Sarajeva posetila Banjaluku
Prvi put posle rata: Gradonačelnica Sarajeva posetila Banjaluku - Copyright Grad Banjaluka/A. Čavić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sastala se danas u Banjaluci sa prvim čovekom tog grada Draškom Stanivukovićem.

Ova poseta usledila je nakon što je Stanivuković sredinom marta  pozvao gradonačelnicu Sarajeva u posetu. To je prvi susret gradonačelnika ova dva grada posle rata. 

"Ovo je poseta od istorijskog značaja, koja će najviše uticaja imati na budućnost. Danas nove generacije, šalju nove poruke, poruke mira i pruženih ruku. Pitanja iz naše prošlosti, na koja imamo različita gledanja, ne treba da budu kamen spoticanja našoj sadašnjosti i budućnosti koju gradimo", kazao je Stanivuković.

On je gradonačelnicu Sarajeva dočekao sa buketom cveća, objavljeno na sajtu Banjaluke.

"Kad kažem da se 28 godina čekao susret dva gradonačelnika gradova koji su udaljeni tri sata vožnje, onda je logično da sam ponosan da sam domaćin jednog takvog ljudskog susreta", izjavio je Stanivuković novinarima posle sastanka.

Gradonačelnica Sarajeva, uz zahvalnost za gostoprimstvo, istakla je da je prošlo previše vremena bez zvaničnog susreta čelnika dva najveća grada u Bosni i Hercegovini, te da se današnjim susretom ispisuju stranice istorije odnosno stranice budućnosti.

"Bez obzira na to što smo svesni naših različitosti, tražićemo ono što nas spaja, ono što će nas sasvim sigurno predstavljati u budućnosti i ono što će u Evropu i svet slati sliku građana Sarajeva i Banje Luke kao dela Evrope", kazala je ona.

Podsetimo, njihovi prethodnici Abdulah Skaka i Igor Radojičić nisu se nikada sastali, ali je u službenoj poseti Banjaluci boravio premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto.  

Komentari (0)

Evropa