Region

Abazović: Ðukanović je podstakao verske i etničke podele koje su dovele do pada vlade

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2022

-

10:10

Abazović: Ðukanović je podstakao verske i etničke podele koje su dovele do pada vlade
Abazović: Ðukanović je podstakao verske i etničke podele koje su dovele do pada vlade - Copyright Prinstscreen YouTube/Predsjednik Crne Gore

veličina teksta

Aa Aa

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, optužio je predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića da, kako je rekao, štiti kriminalne mreže unutar zemlje nakon što je Abazovićeva vlada sprovela rekordan broj hapšenja.

Abazović je, u intervjuu za "Vašington eksaminer", rekao da je Ðukanović podstakao verske i etničke podele koje su dovele do pada njegove vlade u avgustu, prenele su "Vijesti".

On je pozvao predsednika Sjedinjenih Država Džozefa Bajdena da pomogne ubrzanju ulaska Crne Gore u EU, navodeći da bi veći evropski blok mogao bolje da se suprotstavi Rusiji.

Abazović je rekao da bi veća američka podrška u borbi Crne Gore protiv organizovanog kriminala i korupcije, uključujući ciljane sankcije, "snizila temperaturu" među podeljenim državama zapadnog Balkana.

Regionalni lideri podstiču etničke podele da bi prikrili svoje korumpirane poslove, rekao je Abazović. On je istakao da je potrebna podrška NATO i SAD u borbi protiv negativnog ruskog uticaja u regionu, uključujući i Crnu Goru.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa