Region

Novitović: Prati se vodostaj u Republici Srpskoj, situacija stabilna i pod kontrolom

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

13:40

Novitović: Prati se vodostaj u Republici Srpskoj, situacija stabilna i pod kontrolom
Novitović: Prati se vodostaj u Republici Srpskoj, situacija stabilna i pod kontrolom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Republici Srpskoj je situacija stabilna i pod kontrolom, prati se stanje vodotoka i sve informacije sa terena blagovremeno se analiziraju i preduzimaju mere na zaštiti ljudskih života i imovine, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović kaže da je na području Zvornika i Bijeljine situacija očekivana i da će se tokom vikenda plavni talas spuštati u taj deo.

On je naveo da se može očekivati da Drina poplavi niže delove, kao što je to u delu naselja u Zvorniku na terminalu. Novitović je naglasio da je nekoliko objekata zaplavljeno od Drine i reke Hoče i deo vikend naselja u Janji.

"Velika je količina vode u reci Savi i otežano je ulivanje Drine što može imati za posledicu da se Drina dodatno izlije u delu Janje i Popova, ali ništa alarmantno", rekao je Novitović u izjavi za Srnu.

Novitović je rekao da je vodostaj Une, Sane i Vrbasa u porastu, da se situacija prati i sve nadležne službe su blagovremeno preduzele zakonom propisanje radnje.

On je naveo da je na području Hercegovne stabilno stanje, prestale su padavine, nema pretnji ni rizika, a što se tiče Foče, vodostaj reke Drine je u opadanju, Ćehotina ima rast i blago izlivanje na delu ušća, ali nema ugroženih objekata.

Prema njegovim rečima, u Rudom Lim i dalje ima izuzetno velik vodostaj i veliki dotok vode, ali nema ugroženih objekata niti života.

Komentari (0)

Evropa