Region

Abazović o članstvu Crne Gore u NATO: Svedočimo značaju stabilnosti i bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

06/06/2023

-

08:04

Abazović o članstvu Crne Gore u NATO: Svedočimo značaju stabilnosti i bezbednosti
Abazović o članstvu Crne Gore u NATO: Svedočimo značaju stabilnosti i bezbednosti - Copyright Tanjug/MediaBiro

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora je ponosna što je deo evroatlanske porodice, poručio je premijer te zemlje Dritan Abazović na prijemu povodom šeste godišnjice od članstva Crne Gore u NATO. 

"Danas, više nego ikada, svedočimo značaju stabilnosti i bezbednosti, i ponosni smo što smo deo evroatlantske porodice", rekao je Abazović.

On je podsetio na stratešku opredeljenost Crne Gore kada je u pitanju politika otvorenih vrata i izrazio nadu da će NATO biti bogatiji za još jednog člana, prenosi RTCG. 

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić ocenio je da je ovaj datum potvrda zrelosti savremenog crnogorskog demokratskog društva i najbolji garant očuvanja svih vrednosti na kojima počiva današnja Crna Gora.

On je istakao da se ove godine 5. jun obeležava u kritičnom trenutku za međunarodnu stabilnost, u okolnostima drastično narušenih bezbednosnih prilika u Evropi, usled, kako je naveo,"brutalne agresije Rusije na demokratsku Ukrajinu".

Ministar je naglasio da je i u ovim okolnostima bez presedana za NATO, Crna Gora potvrdila status kredibilnog, odgovornog i solidarnog saveznika.

"I to na način što smo sa jedne strane obezbedili značajnu političku, vojnu i humanitarnu podršku Ukrajini, a sa druge strane, rame uz rame sa saveznicima, učestvovali u donošenju odluka koje su rezultirale jačanjem kolektivne odbrane i dodatnom unapređenju NATO odvraćanja i odbrane", poručio je on. 

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević kazao je da "čuvajući granice Alijanse na najbolji način čuvamo granice Crne Gore".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa