Region

Cvijanović i Sijarto na marginama ekonomskog foruma u Poljskoj: Posvećenost daljem unapređenju odnosa

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2023

-

19:50

Cvijanović i Sijarto na marginama ekonomskog foruma u Poljskoj: Posvećenost daljem unapređenju odnosa
Instagram/zeljka.cvijanovic - Copyright Instagram/zeljka.cvijanovic

veličina teksta

Aa Aa

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović sastala se u Poljskoj, na marginama Ekonomskog foruma u Karpaču, sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom i tom prilikom sagovornici su izrazili zadovoljstvo uspešnim razvojem bilateralnih odnosa i redovnim kontaktima najviših zvaničnika Mađarske i RS.

Posebno je istaknut značaj intenzivnog jačanja saradnje u različitim oblastima privrede, poput energetike, poljoprivrede i infrastrukture, te je izražena posvećenost ka daljem unapređenju ukupnih odnosa, navedeno je u saopštenju Predsedništva BiH.

Kako prenosi RTRS, Cvijanović je izrazila zahvalnost za projekte Vlade Mađarske, usmerene ka podršci poljoprivrednicima u Republici Srpskoj, kao i za izraženu opredeljenost Mađarske ka učešću u realizaciji drugih važnih projekata.

Cvijanović je upoznala Sijarta s trenutnom političkom situacijom u BiH, izazovima sa kojima se RS suočava, kao i stavovima njenih institucija u pogledu aktuelnih tema.

Tokom sastanka, Cvijanović je istakla da veoma ceni visok nivo razumevanja koje Mađarska pokazuje prema interesima svih naroda u BiH, kao i principijelnu podršku Mađarske evropskom putu BiH, posebno izraženu u procesu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u EU.

U tom kontekstu, ministar Sijarto upoznao je srpskog člana Predsedništva BiH s prioritetima Mađarske tokom predstojećeg predsedavanja EU.

Tokom sutrašnjeg dana, predviđeno je da se Cvijanović obrati učesnicima 32. ekonomskog foruma u Karpaču na temu "Zapadni Balkan - regionalne inicijative i evropske integracije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa