Evropa

Rama: Na samitu Berlinskog procesa neće biti reči o Banjskoj

Komentari

Autor: Fonet

15/10/2023

-

21:29

Rama: Na samitu Berlinskog procesa neće biti reči o Banjskoj
Edi Rama - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je, posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, da na sutrašnjem samitu Berlinskog procesa u Tirani neće biti reči o dešavanjima u Banjskoj, prenosi Reporteri.

Berlinski proces se odnosi na kontinuiranu promociju svih zemalja regiona ka četiri slobode EU - slobodi kretanja, robe, kapitala i usluga i samiti nisu mesto za rešavanje bilateralnih pitanja, ali će u programu koji je dugo pripreman u saradnji sa nemačkom kancelarijom radni ručak lidera biti posvećen susedskim odnosima u regionu, rekao je Rama.

On je istakao da je prostor za otvorenu diskusiju programiran i ukazao da to nije samit koji se obavezuje na pronalaženje rešenja za probleme u vezi sa pitanjem Banjske, jer ti problemi moraju da se rešavaju pod okriljem EU.

Prema Raminim rečima, Fon der Lajen će sutra na samitu Berlinskog procesa predstaviti novi plan koji bi trebalo da pomogne Zapadnom Balkanu da se integriše u EU.

Fon der Lajen je došla u Tiranu da predstavi novi plan koji će u velikoj meri pomoći Zapadnom Balkanu i našoj zemlji da brže napreduju ka EU, kazao je Rama, prenosi Kosovo onlajn. (Kraj) is

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa