Evropa

Policija u Briselu privela još trojicu osumnjičenih za ubistvo švedskih navijača

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2023

-

22:05

Policija u Briselu privela još trojicu osumnjičenih za ubistvo švedskih navijača
Policija u Briselu privela još trojicu osumnjičenih za ubistvo švedskih navijača - Copyright Tanjug AP/Nicolas Landemard

veličina teksta

Aa Aa

Belgijska policija privela je danas još trojicu osumnjičenih za pucnjavu u kojoj su u oktobru ubijena dvojica švedskih navijača, koji su u Brisel došli kako bi gledali fudbalsku utakmicu između Belgije i Švedske u okviru Evropskog prvenstva, saopštio je portparol tužioca.

Policija je uhapsila trojicu muškaraca dok je vršila pretres u pet kuća u Briselu, rekao je on, ne navodeći druge detalje, prenosi Rojters. 

Belgijska televizija VRT objavila je da su dvojica osumnjičenih optuženi za "ubistvo u terorističkom kontekstu i učešće u aktivnostima terorističke grupe", dok je treći muškarac optužen za prekršaje koji su povezani sa oružjem. 

Trojica muškaraca privedena su mesec dana nakon što je uhapšen 45-godišnji državljanin Tunisa zbog sumnje da je pucao u dvojicu Šveđana 16. oktobra uoči fudbalske utakmice između Belgije i Švedske.

Prema navodima policije, državljanin Tunisa zakleo se na vernost takozvanoj Islamskoj državi.

Belgijski ministar pravde Vinsent van Kvikenborn krajem oktobra je podneo ostavku nakon što je istragom otkriveno da belgijski pravosudni organi nisu postupili po zahtevu Tunisa da se on izruči iz Belgije u avgustu 2022. godine. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa