Evropa

Nemiri u Dablinu nakon napada kod škole: Zapaljen autobus, sukob demonstranata sa policijom

Komentari

Autor: Fonet

23/11/2023

-

23:19

Nemiri u Dablinu nakon napada kod škole: Zapaljen autobus, sukob demonstranata sa policijom
Nemiri u Dablinu nakon napada kod škole: Zapaljen autobus, sukob demonstranata sa policijom - Copyright Tanjug AP/Brian Lawless/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

U Dablinu su večeras izbili nasilni protesti, nakon što je ranije danas u napadu nožem ispred škole povređeno pet osoba, od čega troje dece.

Okupljena grupa koja je uzvikivala antiimigrantske slogane zapalila je policijski automobil i napala policajce nekoliko sati nakon što je muškarac nožem izbo ženu i troje male dece, a kako prenosi BBC, petogodišnja devojčica i žena u tridesetim godinama zadobile su teške povrede.

Šef irske policije Dru Haris rekao je da ne isključuje bilo koji motiv napada, uključujući i moguću povezanost sa terorizmom.

"Neću dalje da spekulišem o terorističkom motivu. Dok ne budemo sigurni u motiv, moramo da ostanemo otvoreni u pogledu zašto se to dogodilo", rekao je Haris, prenosi Rojters.

Irska policija nalazi se na ulicama sa opremom za razbijanje demonstracija. U protestu su zapaljeni policijski automobil i autobus, a razbijeni su prozori u obližnjem hotelu Holidej In i Mekdonaldsu, prenosi Radio Slobona Evropa.

Policija je privela muškarca koji se dovodi u vezu sa napadom, koji je takođe povređen. Irska ministarka pravde Helen Mekenti rekla je da je "šokirana užasavajućim napadom" i dodala da je uz povređene, posebno decu, njihove roditelje i porodice.

Premijer Irske Leo Varadkar je saopštio da su u gradu raspoređene dodatne policijske snage.

Komentari (0)

Evropa