Evropa

Putin u novogodišnjem obraćanju: Sudbina otadžbine ujedinjuje naš narod

Komentari

Autor: Tanjug

31/12/2023

-

14:19

Putin u novogodišnjem obraćanju: Sudbina otadžbine ujedinjuje naš narod
Tanjug/AP/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin u novogodišnjem obraćanju građanima istakao je da je Rusija u 2023. godini branila svoje nacionalne interese, slobodu i bezbednost.

U govoru koji je trajao četiri minuta, Putin je rekao da je glavna stvar koja ujedinjuje njegov narod sudbina njihove otadžbine i shvatanje istorijske etape kroz koju zemlja prolazi, prenela je Ria novosti.

"Ponosimo se vama, vi ste heroji, osećate podršku celog naroda", poručio je Putin ruskim vojnicima na frontu.

On je naglasio da se Rusija nikad neće povući i da ne postoji sila koja može da podeli ruski narod i spreči razvitak zemlje.

"Mi odlučujemo o sudbini Rusije, mi smo jedna velika porodica i obezbedićemo siguran razvoj, zajedno smo", rekao je Putin, poželevši građanima i porodicama sve najbolje.

Govor ruskog lidera prvi su videli stanovnici poluostrva Kamčatka, koji su već dočekali Novu godinu.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Ramamti Ezer

31.12.2023 14:55

Zanimljivo je da se Putin ponaša kao asirski kralj Senahirim. I ovaj se puvao i vatru duvao, jer je osvojio mnoge značajne teritorije i narode svog vremena. Kada je došao pod zidine Jerusalima preko svog glasnogovornika, pretio je narodu da će ih toliko poniziti da će jesti izmet i piti mokraću ( Isa.36:12). Mada je uglađeniji, Putin se jako slično ponaša i preti preko Lavrova, Peskova i one Zaharove svakome ko nije uz njega. Iz onoga što se desilo Senahirimu, mogao bi staviti prst na čelo i razmisliti, jer izveštaj iz Biblije kaže:,,Te iste noći došao je Jehovin anđeo i pobio 185 000 ljudi u asirskom logoru. Oni koji su ustali rano ujutru videli su sve same leševe. Tada je asirski kralj Senahirim otišao odande i vratio se u Ninivu, gde je i ostao. Kada se jednom klanjao u hramu svog boga Nisroka, njegovi sinovi Adrameleh i Sarasar ubili su ga mačem i pobegli u araratsku zemlju.'' (2.Kr.19:35-37). Samo kažem da Putin ima bliske vojne i političke saradnike koji su mu danas kao sinovi, a istorija nas valjda nečemu uči... Zar ne?😉

Evropa