Evropa

Motiv pucnjave u Plimutu i dalje nepoznat, istraga o tome zašto je ubici vraćeno oduzeto oružje

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2021

-

13:04

Motiv pucnjave u Plimutu i dalje nepoznat, istraga o tome zašto je ubici vraćeno oduzeto oružje
Pucnjava u Plimutu - Copyright Tanjug/AP/Ben Birchall

veličina teksta

Aa Aa

Britanska služba unutrašnje policijske kontrole potvrdila je da je pokrenula istragu o tome zašto je prošlog meseca 22-godišnjem muškarcu, koji je u četvrtak u jugozapadnoj Engleskoj ubio vatrenim oružjem pet osoba, vraćena ranije oduzeta dozvola za nošenje oružje, ali i oružje.

Policija je saopštila da je Džejk Dejvison ubio svoju majku i još četiri osobe, uključujući trogodišnju devojčicu, pre nego što je sebi oduzeo život u lučkom gradu Plimutu.

To je bila prva masovna pucnjava u Velikoj Britaniji posle više od jedne decenije jer su zločini vatrenim oružjem retki u toj zemlji zbog strogih propisa o kontroli oružja, prenosi AP.

"Istragom će se ustanoviti i da li je policija imala bilo kakve informacije o mentalnom zdravlju ubice, a i ako jeste, da li su te informacije na odgovarajući način razmotrene", rekao je načelnik regionalne policije Dejvid Ford.

Policija je juče saopštila da je motiv pucnjave nejasan, ali nema neposrednih indicija da se radi o terorističkom činu ili sa povezanošću ubice i ekstremističkih grupa.

Dejvison je najpre u kući ubio svoju 51-godišnju majku Mejkin Dejvison, a potom je izašao na ulicu i ubio trogodišnju Sofi Martin i njenog oca Lija Martina (43).

Prema policijskom izveštaju, Dejvison je zatim u obližnjem parku ubio Stivena Vašingtona (59), a potom i Kjet Šeferd (66) dok su dve osobe ranjene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa