Evropa

Poštar u Nemačkoj nije dostavio obaveštenja o izborima za nedelju, pokrenut krivični postupak protiv njega

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2021

-

10:05

Poštar u Nemačkoj nije dostavio obaveštenja o izborima za nedelju, pokrenut krivični postupak protiv njega
Poštar u Nemačkoj nije dostavio obaveštenja o izborima za nedelju, pokrenut krivični postupak protiv njega - Copyright EPA/SASCHA STEINBACH

veličina teksta

Aa Aa

Jedan nemački poštar, koji je bio nadležan za mesta Bogrvedel i Šteksvig, nije dostavio građanima izborni materijal za izbore koji će biti održani u nedelju, 26. septembra.


Kriminalistička policija u Šlezvigu pretresla je njegov stav i pronašla na stotine neisporučenih obaveštenja o izborima.

Interna istraga Pošte pokazala je da njen službenik nije prosledio građanima 650 do 700 obaveštenja o glasanju koje se održava u nedelju.

U međuvremenu prosleđen je izborni materijal građanima, a protiv poštara je pokrenut krivični postupak zbog kršenja poštanske tajne.

Građani Nemačke u nedelju izlazi na izbore koji bi mogli da označe početak velikih političkih promena u toj zemlji. Olaf Šolc, aktuelni ministar finansija, kandidat je za kancelara, a njegova stranka SPD, kako pokazuju ankete, u prednosti je u odnosu na CDU kancelarke Angele Merkel koja dominira nemačkom politikom od 2005. godine.

Ipak, pobeda na izborima ne znači i kraj raspodele karata, a opcija za potencijalnu koaliciju je nekoliko. Izbori će biti održani 26. septembra, a ko god da osvoji najviše glasova biće mu potrebna koalicija.

Trenutne ankete pokazuju da je SPD ispred bloka CDU/CSU za oko pet procenata. Iako će Zeleni koje predvodi Analena Berbok verovatno da im budu koalicioni partneri, to nije dovoljno kako bi se obezbedila većina.

Tu, kako se navodi "Blumberg", i dalje ostaje prostor za Armina Lašeta ispred CDU. Osim CDU/CSU, SPD i Zelenih, u Nemačkoj su još u igri i Stranka slobodnih demokrata (FDP) i Levica (Linke).

Krajnje desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) ima snažnu podršku u istočnim delovima Nemačke, ali je u senci glavnih partija upravo zbog politike koju promoviše.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa