Evropa

Medvedići sa likom Angele Merkel rasprodati i pre nego što je otišla s funkcije

Komentari

Autor: Tanjug

29/09/2021

-

21:23

Medvedići sa likom Angele Merkel rasprodati i pre nego što je otišla s funkcije
Profimedia, teddy-fabrik.de - Copyright Profimedia, teddy-fabrik.de

veličina teksta

Aa Aa

Nemački proizvođač igračaka koji je napravio medvediće u čast odlazeće kancelarke Angele Merkel potvrdio je da je rasprodao kompletnu seriju pre nego je ona napustila funkciju.

"Kupcima se dopada, ovaj tiraž je već rasprodat. Imamo jako dugu listu čekanja jer smo prodali prvu seriju od 500 komada za samo nekoliko dana", rekao je generalni direktor kompanije Martin Herman, prenosi Rojters.

Fabrika “Hermann-Spielwaren”, koja se nalazi u bavarskom gradu Koburgu, predstavila je ranije ručno pravljenu igračku medvedića od 40 centimetara, koja likom podseća na Merkelovu, a čije šape mogu da se postave u položaj poznat kao "Merkel romb".

teddy-fabrik.de

 

Sa cenom od 189 evra ove igračke ne spadaju u jeftine, ali Herman kaže da je cena proporcionalna satima uloženim u izradu medvedića, koji imaju frizuru u stilu Merkelove i obučeni su u njenu uobičajenu kombinaciju - pantalone i sako.

Merkel, koja je na vlasti od 2005. godine, nije se ponovo kandidovala na nedeljnim saveznim izborima i planira da podnese ostavku kada bude formirana nova nemačka vlada, što bi prema procenama moglo da potraje nedeljama ili mesecima, jer su pregovori o mogućim koalicijama tek na početku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa