Evropa

Udavilo se najmanje 27 migranata u pokušaju da pređu Lamanš

Komentari

Autor: Fonet

24/11/2021

-

18:16

Udavilo se najmanje 27 migranata u pokušaju da pređu Lamanš
Udavila se 24 migranta u pokušaju da pređu Lamanš - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 27 migranata stradalo je danas u Lamanšu u pokušaju da stignu do Velike Britanije, a spasene su samo dve osobe.

Predsednik Francuske Emanuel Makron izrazio je žaljenje zbog te tragedije i poručio da "Francuska neće dozvoliti da Lamanš postane groblje migranata".

profimedia

 

"Obećavam da ćemo pronaći i kazniti sve koji su odgovorni za ovu tragediju, rekao je Makron i zatražio da hitno bude održan sastanak na nivou Evropske unije posvećen izazovima migranstke krize", rekao je Makron.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin je ubrzo potom saopštio da je policija identifikovala i uhapsila četiri osobe za koje se veruje da su povezane sa prebacivanjem migranata.

Britanski premijer Boris Džonson je sazvao hitni sastanak vladinog Kriznog komiteta (COBRA), a ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel je rekla da je današnja tragedija najjači mogući podsetnik na opasnosti sa kojima se migranti suočavaju u pokušajima da pređu Lamanš, uz pomoć nemilosrdnih kriminalnih bandi.

U potrazi za jednim nestalim migrantom večeras učestvuje više francuskih i britanskih brodova, kao i po jedan francuski i britanski helikopter

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa