Evropa

Državna duma: Rusko oružje bi moglo da speči rat u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

23:55

Državna duma: Rusko oružje bi moglo da speči rat u Ukrajini
Ruska Duma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Odluka Rusije da isporuči oružje samoproglašenim republikama Ukrajine mogla bi da spreči vladu u Kijevu da započne rat u regionu, izjavo je danas za TASS Leonid Kalašnjikov, šef komiteta Državne dume za poslove Zajednice nezavisnih država, evroazijske integracije i odnose sa sunarodnicima.

"Ovo bi bila preventivna mera koja bi sprečila rat", rekao je ruski zvaničnik.

Prema njegovom mišljenju, ljudi u Ukrajini koji bi želeli da započnu rat znali bi u tom slučaju da su regioni "dobro naoružani i spremni da se brane", prenosi TASS.

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog odbacio je danas mogućnost da Kijev vodi direktne razgovore sa proruskim snagama i rekao da se u sukobu na istoku Ukrajine dešavaju velika kršenja primirja.

"Nije bilo i neće biti direktnih razgovora sa separatistima", napisao je na Fejsbuku šef kabineta Andrij Jermak, uoči današnjih pregovora u normandijskom formatu, prenela je agencija Rojters.

Savetnici predsednika Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke koji su se danas sastali u Parizu u okviru pregovora Normandijske četvorke, u zajednickom saopštenju su potvrdili svoju posvećenost održanju prekida vatre na istoku Ukrajine dogovorenog sporazumom iz Minska. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa