Evropa

Zelenski pozitivno ocenio pregovore u Parizu: Značajni koraci ka miru

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

15:43

Zelenski pozitivno ocenio pregovore u Parizu: Značajni koraci ka miru
Vladimir Zelenski - Copyright AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je pregovore Rusije, Francuske i Nemačke, ocenivši da su u pitanju značajni koraci ka miru, navodi se u današnjem saopštenju iz kabineta predsednika.

"Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozitivno je ocenio sastanak, njegovu konstruktivnost, kao i nameru da se razgovori nastave za dve nedelje u Berlinu", navodi se u saopštenju kabineta, prenosi agencija Rojters.

Savetnici predsednika Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke sastali su se u Parizu u okviru pregovora Normandijske četvorke, a u zajedničkom saopštenju potvrdili su svoju posvećenost održanju prekida vatre na istoku Ukrajine dogovorenog sporazumom iz Minska.

Kako prenosi Rojters, oni podržavaju poštovanje primirja, bez obzira na razlike po drugim pitanjima vezanim za primenu sporazuma iz Minska, naveli su u saopštenju na sajtu francuskog predsedništva.

Savetnici predsednika zemalja Normandijske četvorke dogovorili su se da se ponovo sastanu za dve nedelje u Berlinu, prenosi AP.

Razgovori su najnoviji diplomatski napori u pokušaju da se spreči sukob između dve zemlje. Nekoliko rundi diplomatije na visokom nivou nije donelo nikakav napredak.

Sastankom se sprovodi takozvani "normandijski format" koji je ranije korišćen za obnavljanje odnosa između Ukrajine i Rusije, nakon aneksije Krima 2014.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa